New York, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, Niagarské vodopády… Jaká další místa vás napadnou, když se řekne Amerika? Sopky to pravděpodobně v první desítce nebudou. Zavítejte s námi na méně probádaná místa amerického západního pobřeží a objevte jeho skrytou krásu mimo ty klasické turistické trasy.

Americké pralesy a sopky na dosah

Národní park Olympic je přesně takový. 140 kilometrů od Seattlu se na téměř jednom milionu akrů rozkládá park, který často pozornosti cestovatelů uniká, ale který okouzlí každého návštěvníka. Jakmile vstoupíte mezi stromy, připadáte si jako v kouzelném lese plném stovek odstínů zelené, který vřele vítá návštěvníky ve svých magických zákoutích. Je téměř učebnicovým příkladem deštného pralesa mírného pásma a Hoh Rainforest nebo Quinault Rainforest svým klientům doporučují k návštěvě i zkušení průvodci.

Olympic národní park, USA

Ale i za hranicemi parku pokračuje okouzlení. Na divokých plážích, které každý den odolávají nespoutanému Pacifiku. Neuvěřitelnou scenerii, která se tu vykresluje po miliony let, potkáte na trailu k Cape Flattery, nejseverozápadnějším bodě pevninských Spojených států.

Kdo zamíří sto kilometrů na východ od Seattlu, ten se může kochat nejen nejvyšší horou státu Washington, ale také činnou sopkou. Mount Rainier je totiž obojím a se svými 4400 metry majestátnosti dominuje krajině v okolí Seattlu.

K epicentru nejmohutnějšího sopečného výbuchu v historii USA

Že  byste za sopkami jeli spíše na Havaj? Omyl, v oblasti Národního vulkanického monumentu St. Helens byl v roce 1980 zaznamenán nejmohutnější sopečný výbuch v historii USA a samotná hora patří mezi nejaktivnější vulkány v Kaskádovém pohoří za posledních 10 000 let. 

Odtud doporučuje Pavla, která povoláním připravuje itineráře na míru a sama má USA projeté křížem krážem, pokračovat po oregonském pobřeží, odkud jsou scénické výhledy na oceán a také mnoho státních parků s různorodou krajinou, deltami řek, lagunami a malými městečky.

St. Helen volcano, USA

TIP: Vydejte se na cestu Od Pacifiku k sopkám se zkušeným průvodcem na oblíbeném zájezdu do USA. 

Nejhlubší a možná nejmodřejší jezero Spojených států

Crater Lake se, jak jeho název napovídá, vytvořilo v místě původního vulkánu Mazama, a je s hloubkou 589 metrů nejhlubším v USA. Modrá hladina vypadá, jako kdyby před vámi někdo rozvinul desítky čtverečních metrů toho nejjemnějšího královsky modrého plátna. Objímají ho ostře řezané vrcholky hor, které jsou okrajem kráteru, a třešničkou na dortu dechberoucího výhledu je skalnatý ostrůvek nedaleko břehu. 

Crater Lake, USA

Potřebujete poradit s dovolenou do USA? Ozvěte se Pavle Jankové na +420 228 224 970 / usa@ckgo2.cz.

Deštný les, ve kterém budete trpaslíky

Zdá se, že seznam amerických “nej” je téměř nekonečný. Jedno z takových, které by byla obrovská škoda minout je národní park plný sekvojí vždyzelených. Mnoho cestovatelů míří do známého NP Sequoia k sekvojovcům obrovským, sekvojové deštné lesy v NP Redwood jsou ale úplně jiným zážitkem. Lesy protkané stezkami vás zavedou za jedněmi z nejvyšších stromů na světě a budete si tu připadat zas a znovu jako v říši divů.

Národní park Sequoia

Plánujete cestu do USA? Pokud si budete půjčovat auto, pak se nechte inspirovat článkem Pacific Coast Highway v USA aneb ráj pro řidiče

Leave a Reply