Přemýšlíte o návštěvě Malediv? Ve spolupráci s CK GO2 jsme pro Vás připravili 8 otázek, které si často pokládáte před dovolenou. 

1. Kdy jet na dovolenou na Maledivy? 

Na dovolenou na Maledivy můžete jet celoročně. Hlavní sezóna z hlediska nejlepšího počasí začíná od prosince do dubna. 

Klima je tropické, teplota vody i vzduchu je velmi podobná v každém ročním období a nijak výrazně se nemění. Na Maledivách nejsou výrazné teplotní rozdíly mezi dnem a nocí a nemusíte se ani obávat extrémních veder, průměrná teplota přes den je 27–33 °C. Podnebí je ovlivněné blízkostí rovníku, oceánem a dvěma monzuny, severovýchodním a jihozápadním. 

TIP: Přečtěte si více o tom, kdy jet na dovolenou na Maledivy. 

2. Jaké je na Maledivách počasí?

Počasí na Maledivách se proto v podstatě dělí na dvě roční období – období sucha a dešťů.

Nejvhodnější doba kdy jet na Maledivy je v období od ledna do konce dubna.

Počasí je v tomto období bez dešťů a viditelnost v moři je skvělá, ideální na potápění a šnorchlování. Na druhou stranu musíte počítat s vyššími cenami za ubytování, s dražšími letenkami a také s vysokou koncentrací turistů. Období dešťů začíná na přelomu května a trvá až do listopadu. 

Nejdeštivějšími měsíci na Maledivách jsou květen (hlavně jeho druhá polovina) a červen. Je zde větší pravděpodobnost srážek a bouřek. Viditelnost v moři je horší kvůli planktonu, který přitahuje k ostrovům želvy, manty a další mořské živočichy. Toto období je proto perfektní na pozorování bohatého podmořského života, na určitých místech je možné spatřit i kosatky a velryby. Období dešťů je vhodné také pro surfaře a příznivce vodních sportů jako je windsurfing nebo kitesurfing. Ceny letenek a ubytování jsou levnější, na obydlených ostrovech i v hotelových resortech je méně turistů.

3. Jaká je cena a kolik budu muset utratit? 

Ceny na souostroví Maledivy se výrazně liší dle sezónnosti. Ty nejlevnější zájezdy do 4* resortů se dají pořídit mimo hlavní sezónu (tj. během našeho léta a podzimu) od cca 35 000 Kč s polopenzí. V hlavní sezóně, tj. v zimě jsou ceny o cca 15 000 Kč vyšší. (Pozn. S účinností od 1. listopadu 2015 zavádí maledivská vláda nový poplatek, tzv. Green Tax, ve výši 6 USD/osobu na noc bez rozdílu věku.) 

Potřebujete poradit s dovolenou na Maledivách? Ozvěte se Míši Hanušové na +420 216 216 438 / maledivy-srilanka@ckgo2.cz.

4. Chci v blízkosti resortu šnorchlovat?

Stojí za zvážení, jelikož ne všechny resorty mají hned u pláže korálový útes. Z těch, které ho nemají, se jezdí na šnorchlovací výlety lodí. Jedná se zpravidla o placené výlety, (což znamená dodatečné extra náklady během pobytu.)

5. Jak velký resort chci?

Jak MALÝ, tak i VELKÝ RESORT má své výhody i nevýhody:

MALÝ RESORT 

  • VÝHODY: romantika, relax a nicnedělání, málo lidí, slunění se na soukromé pláži
  • NEVÝHODY: ostrov obejdete za 15 min, takže žádné velké procházky, méně aktivit a zábavy – pouze vodní aktivity za dodatečné extra náklady

VELKÝ RESORT 

  • VÝHODY: možnost delších procházek, hodně aktivit a zábavy, široký výběr jídla a nabízený servis, večerní živá hudba a party večírky 
  • NEVÝHODY: více lidí – vysoká úroveň, většinou detailně sestavený program + možnost více vodních aktivit a výletů, ale také za dodatečné extra náklady

6. Cestovat s dětmi nebo bez dětí

BEZ DĚTÍ: 

Pokud si chcete užít dovolenou bez dětí, očekáváte spíše romantiku, relax a klid, doporučujeme zvolit resorty vhodné pro páry a dospělé.

S DĚTMI:

Pokud se rozhodnete cestovat s dětmi, očekáváte samozřejmě dostatečný program a zábavu během dne i pro vaše děti. Proto doporučujeme zvolit a vybrat vhodný resort, jehož součástí jsou hřiště, dětské kluby a další možné venkovní aktivity.

7. Jak daleko od Malé bude má cesta k resortu/hotelu? / Kolik času strávím při dalším transferu?

Resorty poblíž hl. města Malé jsou v blízkém dosahu lodí. Odtud je pak rychlý a levnější transfer z letiště, ale také větší střídání lidí, protože se sem hodně jezdí na krátkodobé pobyty. Také očekávejte spíše horší podmínky pro šnorchlování a potápění. 

Resorty vzdálené od hl. města Malé mají zajištěný transfer letadlem nebo hydroplánem. Jedná se o pohodlný způsob dopravy, ale s trochu časovým omezením, a to během čekání na transfer a také čas strávený na cestě, tedy transfer samotný. U těchto resortu se ale můžete těšit na mnohem lepší podmínky na šnorchlování i potápění. 

8. Chci bydlet na pevnině nebo těsně nad vodou?

  • PLÁŽOVÉ BUNGALOVY A VILY 

Jsou všeobecně cenově levnější. Lokalita resortů se nachází u pláže, tedy na pevnině, kde si můžete vychutnat dostatečné množství relaxu, dostatek místa ve stínu pod palmou a především bílý jemný písek pod nohama, s výhledem na tyrkysový oceán. Před vilou na pláži jsou navíc k dispozici osobní lehátka, díky kterým budete mít dostatek soukromí a klid.

  • VODNÍ BUNGALOVY A VILY 

Představují vysněnou dovolenou v ráji snad pro každého Čecha! Ceny jsou však výrazně dražší než u plážových bungalovů. Vodní bungalovy jsou situovány těsně nad vodou, kde ovšem nemusí být pokaždé dostatečná hloubka k plavání. 

Během horkých dnů je také vila s terasou přímo vystavená slunci, extrémním slunným teplotám.   K vile se obvykle přichází po dlouhém molu (často rozpáleném sluncem) a během větrů nebo vichru může také docházet k nestabilitě vily, což má za následek mírné houpání či kývání obydlí a občas může být slyšet i vrzavý zvuk dřeva… 

Vodní vily na Maledivách s přímým přístupem do moře

8 závěrečných důvodů pro návštěvu Malediv

  • Maledivy jsou skutečným tropickým rájem a exotickou destinací s křišťálově průzračnou    vodou a živým přírodním akváriem. 
  • Horké slunné dny plné relaxu, slunění a opalování se na netknutých jemných písčitých plážích, obklopené palmami. 
  • Luxusní ubytování jak pro rodiny s dětmi, páry, tak i pro náročnou klientelu.
  • Vysoká úroveň nabízeného servisu,vynikající kuchyně, vodní sporty a další vodní aktivity či lodní výlety.
  • Maledivy jsou jedním z mála míst na světě, kde méně než 1% země tvoří souš a 99% úžasně teplý Indický oceán, který v sobě ukrývá mnoho mořských pestrobarevných živočichů, což je ohromným lákadlem pro milovníky šnorchlování a potápění. 
  • Na Maledivách stále panuje a z větší části převládá čisté ovzduší, mimo rozšířený cestovní ruch, zde zatím nenajdeme žádný jiný, natolik rozšířený průmysl.
  • Dodnes zde převládá tradiční ekologický ´eco-friendly´ rybolov pouze na pruty, nikoliv lovení ryb do sítí. 
  • Většina obyvatelstva zde žije naprosto klidný a bezstresový způsob života, žádná honba s časem o závod. Přátelská mentalita. 

KVALITNÍ A ZAJÍMAVÉ RESORTY, KTERÉ NEZKLAMOU

OBLAST ATOLU JIŽNÍ ARI

  • Centara Grand Island Resort and Spa

Malý resort (500x300m) – Resort hotelové sítě Centara, vhodný pro rodiny s dětmi i jednotlivce. Oblíbený zejména pro bohatý All Inclusive program. Dětský klub pro děti ve věku 4 -17 let. 

Vzdálenost od letiště Malé – 87 km. Transfer hydroplánem – 25 min nebo rychlým člunem – 90 min. 

TYPY POKOJŮ: 42 plážových vil, 10 deluxe vodních vil, 8 deluxe vodních vil – klubové vily, 10 deluxe vodních rodinných vil, 20 luxusních vodních vil (západní strana), 14 luxusních vodních vil (západní strana), klubové vily, 8 plážových vil s bazénem – klubové vily (2 ložnice).

Centara Grand Island Resort and Spa

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, potápěčské centrum, dětský klub, konferenční sál, bazén, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, organizované výlety na blízký ostrov, Jet-ski, rybolov, noční rybolov, tenis, stolní tenis, diskotéka, animační programy, sauna, vodní sporty, jízda na banánu, canoeing, catamaran sailing, venkovní hry, volejbal, biliár, živá hudba

  • Conrad Maldives Rangali 

Větší resort (1150x270m) – Luxusní resort pro náročnou klientelu, jedna z největších atrakcí je prosklená podmořská restaurace Ithaa. Vodní vily směřované na západ (sunset water villas) mají část podlahy ze skla. Resort je rozdělený na dva ostrovy, které jsou spojené mostem. 

Prosklená restaurace hotelu Conrad Maldives Rangali

Rangali ostrov nabízí ubytování pouze ve vodních bungalovech, druhá část Rangalifinolhu ostrov – plážové vilky a 21 vodních vil, které jsou určeny pouze pro lázeňské klienty. 

Každý ostrov má své SPA. Fitness je zaměřený na Cardio fitness. Resort má mimojiné i své kasino. Vzdálenost od letiště Malé – 95 km. Transfer hydroplánem – 30min.

TYPY POKOJŮ: 

  1. Rangalifinolhu – 35 plážových vil, 44 deluxe plážových vil, 21 lázeňských vodních vil
  2. Rangali – 28 vodních vil, 12 superior vodních vil, 6 deluxe vodních vil, 2 premier vodní vily, 2 vodní vily ložnicové se západní stranou 

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, pevný internet, dětský klub, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, windsurfing, organizované výlety na blízký ostrov, Jet-ski, rybolov, velký rybolov, noční rybolov, stolní tenis, animační programy, sauna, vodní sporty, canoeing, catamaran sailing

  • Constance Moofushi 

Větší resort – Resort vhodný pro náročnější klientelu, nacházející se v jižní části Ari Atolu, která je proslulá vynikajícími podmínkami pro šnorchlování a potápění. Transfer hydroplánem – 25 min. 

Ubytování v resortu Constance Moofushi

TYPY POKOJŮ: 24 plážových vil, 56 vodních vil, 36 Senior vodních vil

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, potápěčské centrum, bazén, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, windsurfing, organizované výlety na blízký ostrov, rybolov, velký rybolov,  vodní sporty, catamaran sailing

Další resorty – atol Jižní Ari:

  • Diamonds Thudufushi
  • Drift Retreat
  • Holiday Island
  • Lily Beach Resort and Holiday Spa at Huvahedhoo
  • LUX * Maldives
  • Maafushivaru
  • Mirihi Island
  • Ranveli
  • Sun Island
  • Vakarufalhi
  • Vilamendhoo

OBLAST ATOLU BAA

  • Amilla Fushi 

Větší resort  – Luxusní resort s původní bujnou vegetací, nově otevřený od roku 2015. Vhodný pro náročnou klientelu a rodiny s dětmi. Součástí resortu je krásný bazén, velký dětský klub a široký výběr rodinných typů ubytování. Transfer – let hydroplánem nebo jízda rychlolodí – 30 min.  

TYPY POKOJŮ: 10 lagoon housů, 4 dvouložnicové rodinné vily, 5 dvouložnicových Tree housů, 6 plážových domů, 13 Ocean Lagoon housů, 21 Ocean Reef housů, více-ložnicové plážové residence

Resort Amilla Fushi

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, potápěčské centrum, dětský klub, bazén, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, windsurfing, parasailing, Jet-ski, organizované výlety na blízký ostrov, rybolov, velký rybolov, noční rybolov,  tenis, sauna, vodní sporty, jízda na banánu, canoeing, catamaran sailing, venkovní hry, biliár

  • Anantara Kihavah Villas

Menší resort – Luxusní resort, otevřený od února 2011. Určený pro náročnou klientelu vyhledávající kvalitní služby a jídlo. Velmi oblíbený! Vzdálenost od letiště Malé – 136 km. Transfer hydroplánem – 35 min.

Každá vila má privátní bazén a internetové připojení. Suity mají svého komorníka (butlera). Jako druhý resort na Maledivách disponuje podmořskou restaurací s proskleným stropem. 

Podvodní restaurace se skleněným stropem

TYPY POKOJŮ: 34 plážových vil s bazénem, 2 plážové suite s bazénem (2 ložnice), 40 vodních vil s bazénem, 2 vodní suite s bazénem (2 ložnice)

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, potápěčské centrum, pevný internet, dětský klub, bazén, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, windsurfing, organizované výlety na blízký ostrov, rybolov, velký rybolov, noční rybolov,  tenis, badminton, sauna, vodní sporty, canoeing, venkovní hry, volejbal, živá hudba

  • Coco Palm Dhuni Kolhu

Větší resort (600x250m) – vhodný pro náročnější klientelu vyhledávající klid a výbornou kuchyni. Jedná se o resort s krásnými plážemi a bujnou vegetací. Vzdálenost od letiště Malé – 124 km. Transfer hydroplánem – 40 min.

Coco Palm Dhuni Kolhu

TYPY POKOJŮ: 57 plážových vil, 27 deluxe plážových vil s bazénem, 12 vodních vil s jacuzzi, 2 vodní vily s jacuzzi situované na západ (osobní obsluha)

VYBAVENÍ RESORTU: Spa, salon krásy, potápěčské centrum, pevný internet, obchod se suvenýry, Wi-fi

AKTIVITY: Fitness, potápění, masáže, windsurfing, organizované výlety na blízký ostrov, výlety do Male, rybolov, velký rybolov, noční rybolov, stolní  tenis, tenis, badminton, sauna, vodní sporty, canoeing, venkovní hry, volejbal, biliár, živá hudba

Další resorty – Atol Baa:

  • Dhigufaru Island Resort
  • Dusit Thani
  • Finolhu
  • Four Seasons Landaa Giraavaru 
  • Kihaa Maldives 
  • Milaidhoo
  • Reethi Beach 
  • Royal Island 
  • Six Senses Laamu 
  • Soneva Fushi
  • The Nautilus Maldives 
  • The Westin Maldives Miriandhoo Resort 
  • Vakkaru Maldives

Leave a Reply