Toužíte po dovolené v exotice, ale zároveň byste relax na pláži a opalování rádi vystřídali za něco jiného, než osvěžení v tyrkysových vodách u pobřeží? Možná vás překvapí, že v takovém případě začneme mluvit o Maledivách. Maledivy, které tvoří tisíce ostrovů a ostrůvků, totiž nenabízí jen odpočinek pod palmami vrhajícími stín na bělostný písek, ale také aktivity, díky kterým si můžete pobyt v ráji užít na maximum.

Potkejte další obyvatele Malediv – rejnoky

Setkání s rejnoky je na Maledivách poměrně běžné i v blízkosti resortu, pokud se za nimi ale vydáte na výlet lodí, máte velkou šanci kromě rejnoků spatřit i delfíny.

Náš tip pro pozorování rejnoků opravdu zblízka zní – zaměřte se na výběr resortu. Ty, které se nachází přímo na pláži, rejnoky v podvečer krmí a rejnoci jsou zvyklí si brát potravu z rukou. Z resortů, které jsme osobně navštívili, vám pro takový zážitek doporučujeme Sun Island Resort, Kurumba Maldives a Kihaa Maldives.

www.unterwasserfoto.ch

Poznejte místní život za branami resortu

Do poznávání zdejší kultury se nemusíte pouštět úplně na vlastní pěst. V maledivských resortech vám rádi poradí nebo pomohou naplánovat cestu za poznáním každodenního života místních obyvatel (jedinou výjimkou jsou hotely v opravdu odlehlých částech Malediv, odkud jsou lokální ostrovy nedosažitelné).

Jednodenní výlet vám pomůže trochu více porozumět kultuře a zvykům domorodců, je to také dobrá příležitost k nákupu suvenýrů. Z ručně vyráběných tradičních výrobků si můžete vybrat svou vzpomínku na Maledivy.

Šnorchlujte kdekoliv a kdykoliv

Maledivský podmořský život je nesmírně bohatý a pozorovat ho můžete v podstatě kdekoliv a kdykoliv, nicméně ne u všech hotelů je šnorchlování stejně skvělé. Pokud byste rádi zjistili, u kterých resortů jsou aktuálně nejlepší podmínky, napište našim odborníkům na dovolenou na Maledivy.

Maldives-corals-house-Fishes-underwater landscape

Až budete tedy balit na cestu, nezapomeňte na brýle a šnorchl, pokud nemáte vlastní, nezoufejte, v hotelu vám je rádi zapůjčí většinou za cenu okolo 10 dolarů na den.

Využít můžete také možnost celodenní plavby za nádherným podmořským světem ve větší vzdálenosti od hotelových pláží, konkrétní možnosti vám rádi představí na recepci hotelu.

Conrad Maldives_Dhoni (6)

Zažijte podmořský svět zblízka

Kromě šnorchlování nabízí Maledivy také skvělé podmínky pro potápění a potápěčské výlety nabízí snad kažý resort na ostrovech. Skvělé zkušenosti máme s výlety organizovanými resorty Embudu Village a Vilamendhoo Island.

Nezapomenutelným zážitkem je také setkání se žralokem velrybím – největším žijícím zástupcem žraloků. Narazit na něj můžete právě při potápění a ačkoliv jeho spatření je nejisté, v zimních měsících ho hledejte spíše u jižních atolů, naopak v létě u těch severních a severovýchodních.

Zahrajte si golf v tropickém ráji

Milujete golf? Vzdát se ho nemusíte ani na dovolené. Vyberte si z resortů, kde mají hosté k dispozici klasické golfové hřiště – Kuredu Island Resort nebo luxusní Shangri-La’s Villingili Resort & Spa.

V dalším resortu, který můžeme z vlastní zkušenosti doporučit, Sun Island Resort, sice nenajdete velké hřiště, ale zábavné odpoledne můžete strávit při minigolfu nebo využít tenisové a volejbalové kurty i fitness centrum, které se nachází v areálu.

Na Maledivách můžete chvíle na pláži vyměnit také za vodní sporty všeho druhu, užít si masáže, nebo jet na rybolov… o dalších možnostech si co dělat na Maledivách najdete na specializovaném webu Go2.
 Specialisté na pobyt na Maledivských ostrovech a na Srí Lance, kteří velkou část resortů osobně několikrát navštívili, vám rádi poradí a podělí se o aktuální tipy.

 

Leave a Reply