Perla Indického oceánu, Mauricius, je oblíbenou destinací mnoha cestovatelů. Kromě odpočinkové dovolené na pláži nabízí i mnoho způsobů, jak si pobyt zpestřit – rybolov, vodní sporty, golf, projížďky na koni nebo ochutnávky rumů. Nejvíce ale stále přitahují pozornost průzračná voda a nádherné pláže na Mauriciu. Na to, které z nich jsou opravdu ty “nej”, a které byste během svého pobytu rozhodně měli navštívit vám teď ráda poradím.

Rodinná dovolená na Trou aux Biches

Pláž Trou aux Biches ve stejnojmenném městečku, dříve malé rybářské vesnici, je skvělou volbou především pro rodiny s dětmi, kteří se vydají na dovolenou na Mauricius. Moře je tu průzračně čisté, poměrně mělké a klidné, pro děti tedy naprosto ideální. Pláž si získávala pozornost návštěvníků ostrova postupně, ale oprávněně, a v roce 2011 její kvality potvrdilo ocenění World’s Leading Beach Destination na prestižních World Travel Awards.

Trou aux biches beach Mauritius Island. Indian Ocean

Na dobré jídlo odsud také nemusíte daleko. Pro oběd si odskočte do některého ze stánků s občerstvením, na večeři můžete zajít do pěkných kaváren a restaurací, které jsou poblíž.

TIP: Vydejte se na jeden ze zájezdů na Mauricius. Připravili jsme pro vás zájezd Kombi příroda Réunionu a relax na ostrově Mauricius na 13 dní od 69 000 Kč.

Aktivní odpočinek na pláži Belle Mare

Naopak na východním pobřeží láká pláž Belle Mare milovníky aktivního odpočinku a zkušené plavce. Ranní běh při východu slunce na dlouhém pásu bílého písku, který z jedné strany lemuje prales, a ze strany druhé oceán, vás nabije energií na celý den.

Voda je průzračná a láká k osvěžení, zaplavat si v těchto místech ale doporučujeme pouze zkušenějším plavcům, je nutné počítat se silnějšími mořskými proudy.

Velmi oblíbený ráj na zemi, Flic en Flac

Pláž i městečko jsou nejživější oblastí na západním pobřeží a jedním z nejpopulárnějších míst na celém ostrově. A není se čemu divit, voda je tu klidná a mělká, písek nádherně bílý a díky orientaci pláže na západ tu zažijete nezapomenutelné západy slunce.

flic-flac-mauricius

O víkendu bývá na pláži rušno, využijte příležitost nahlédnout do života místních, kteří tu rádi piknikují. Pokud hledáte spíše klid, přesuňte se do jižní části pláže, oblasti Wolmar. Ta je označována za vůbec nejkrásnější část Flic en Flac a sídlí zde většina luxusnějších hotelů.

Velkou výhodou pláže je její vybavenost. Lemuje ji mnoho stánků s občerstvením, můžete tu tedy strávit celý den od brzkého rána až po pozorování západu slunce nad Indickým oceánem.

Pohledy jako z pohlednice, to je Le Morne

Pokud plánujete cestu na Mauricius, s největší pravděpodobností už vás na cestu nalákaly fotografie pláže Le Morne, která vévodí nejznámějšímu cípu ostrova. Pohledy na pláž jsou dechberoucí ze vzduchu i ze země a svůj kousek ráje tu najdou milovníci vodních sportů díky ideálním podmínkách pro windsurfing a kitesurfing, větší vlny ocení surfaři. Pokud máte raději klidnější vody, vydejte se severozápadně k laguně podél pláže, kterou si jako své sídlo vybralo také několik luxusnějších hotelů.

mauricius-plaze-la-morne

Návštěva nenápadného souseda, ostrova Ile aux Cerfs

Malý, ale nádherný ostrůvek Ile aux Cerfs by se měl objevit ve vašich plánech, pokud přemýšlíte, jak nejlépe volný čas na Mauriciu využít. Tento opravdu tropický ráj vám dopřeje prostor k relaxaci na klidných místech i vhodné podmínky pro vodní sporty.

K cestě na ostrov doporučujeme využít lodě místních rybářů, kteří vyplouvají z městečka Trou d’Eau Douce každých 15-30 minut.

ile-cerf-mauricius

Luxusní zážitek si můžete užít na katamaránu, plavba na ostrov většinou zahrnuje také občerstvení a neomezenou konzumaci nápojů.

Pláže ukryté u přístavu Grand Baie

Grand Baie je především kotvištěm lodí, to ale neznamená, že byste nad ním měli při hledání krásných pláží mávnout rukou. Najdete tu La Cuvette, nejmenší veřejnou pláž na ostrově, nebo Mont Choisy, známou pro klidné vody, které ji omývají. Ve stínu palem si tu užijete krásný den, doporučujeme ale vyrazit spíše ve všední den, o víkendu bude na stejné místo mířit více lidí a pláž dokáže být opravdu rušná.


mont-choisy-mauricius-dovolena

Bohatý podmořský život i téměř neznámé pláže v Blue Bay

Blue Bay Marine Park se nachází v jihovýchodní části ostrova a je především chráněnou podmořskou oblastí. Pokud tedy chcete pozorovat mauricijský podmořský život, určitě do Blue Bay zamiřte. V této oblasti pro vás máme ještě jeden tip, návštěvu oblasti Pointe d’Esny. K jednomu z nejkrásnějších míst jihovýchodu si musíte cestu trochu najít, důležité je nezaleknout se, až se budete proplétat uličkami mezi soukromými vilami a pokračovat v cestě. Odměnou vám bude dokonale bílý písek a tyrkysová, křišťálově čistá voda.

Na Mauriciu si najde tu “svou” pláž opravdu každý, ať už patříte spíše mezi neplavce, milovníky vodních sportů a adrenalinu, nebo máte rádi dlouhé procházky po plážích. Není to ale to jediné, co vám ostrov nabídne k prozkoumání. Jeho kouzlo je ukryté v mnoha dalších aktivitách, poznejte je všechny.

Potřebujete poradit s dovolenou na Mauricius? Ozvěte se Nikole Mačugové na mauricius@ckgo2.cz

Leave a Reply