Vietnam je synonymem pro rušné ulice, miliony motorek, podnikavé prodavače i nikdy neutuchající troubení na silnicích. A i když jsou  to zvuky, vjemy a barvy, za kterými do Vietnamu míříte, možná si budete od městského života na chvíli odpočinout. Neznamená to ale, že musíte přestat objevovat. Vyberte si z mnoha možností, jak strávit několik hodin nebo i několik dní na vodě.

Možnost výběru může být stejně tak výhodou, jako nevýhodou, ne všechny plavby jsou totiž stejně kvalitní. Ceny, program i kvalita lodi se mohou velmi lišit a je důležité zjistit před objednáním plavby dostatek informací. Abychom vám hledání doporučení alespoň trochu ulehčili, připravili jsme pro vás několik osobních tipů na plavby ve Vietnamu, které jsou skvělou volbou, i na ty, kterým se je lepší vyhnout.

Plavba v zátoce Halong – kterou ze stovek lodí vybrat?

Plavba po zátoce Halong je v podstatě synonymem pro plavby ve Vietnamu a cesty sem nabízí opravdu nepřeberné množství společností nabízejících. Kterou si vybrat?

TIP: 2 denní plavba po zátoce Halong s přespáním na palubě s cena od 3 280 CZK.

Autentický zážitek na rybářské bárce

Chcete-li zažít Halong jinak, rádi vám pomůžeme zorganizovat cestu mimo davy ostatních návštěvníků. Z Hanoje pro vás zorganizujeme cestu na ostrov Cat Ba, který zatím ještě není pod tak velkým náporem turistů, jako oblast Halongu. Odsud zamíříte do zátoky Lan Ha na menší rybářské loďce a proplouvat mezi mnoha ostrůvky a skalami tyčícími se z moře, můžete nerušeni velkými turistickými loděmi. Cat Ba není jen výchozím bodem pro plavby do zátoky, místní faunu a floru můžete poznávat v národním parku v srdci ostrova, na zátoku je nádherný výhled z Cannon Fort nad městem a v letních měsících si odpočinete i na některé z místních pláží.

2012-12-21 10.07.21

Klasická plavba v Halongu a ověřená kvalita

Plavbou, jejíž kvalitu osobně prověřujeme a zařazujeme ji do itinerářů cest s CK GO2, je plavba lodí Flamingo. Jedná se o klasickou turistickou loď a z Hanoje vás na ni dopraví minibus, můžete se tu ale spolehnout na kvalitní služby, vkusně vybavené kajuty a skvělé jídlo. Při východu slunce si na palubě lodi můžete obklopeni nádherou Halongu zacvičit tai-či.

Pětihvězdičkový luxus v zátoce Lan Ha – tip našich specialistů

Opravdu nezapomenutelný zážitek pro vás připraví posádka luxusní lodi Orchid. Na její palubě během dvou dnů poznáte klidnější a zatím téměř neobjevenou zátoku Lan Ha s původními plovoucími rybářskými vesnicemi i liduprázdné ostrůvky. Ačkoliv je plavba dražší, než standardní jednodenní výlety na Halong, zaručujeme vám, že vynaložených peněz nebudete litovat a plavbu si opravdu užijete.

zážitková luxusní dovolená ve Vietnamu, cena od 49 870 CZK.

“Vietnamské Benátky” a nové šaty, než řeknete Vietnam – plavba v historickém městě Hoi An

Hoi An by neměl chybět v žádném vietnamském itineráři. Jedno z nejkrásnějších měst se proslavilo nejen historií a architekturou, ale především krejčovským umem svých obyvatel. Šaty nebo obleky na míru za velmi příznivé ceny si vám tu za dva dny ušijí na každé ulici, proto si při balení na cesty nechte dostatek místa v kufru.

A proč je v našem seznamu plaveb? I když nejsou hlavním důvodem jeho věhlasu, i v Hoi Anu máte několik možností, jak si město užít z vodní hladiny.

shutterstock_220427677

Doporučujeme například kurz vaření Red Bridge, v rámci kterého se nejen naučíte připravovat speciality vietnamské kuchyně, ale součástí je právě plavba po řece, nebo cesta na ostrov Cham nedaleko Hoi Anu. Na něj můžete doplout veřejnou dopravou na dřevěné lodi, s organizovaným zájezdem, nebo rychle a pohodlně na speedboatu. Kde si speedoboat nejlépe pronajmout vám rádi poradíme.

Plavbou, která by měla být součástí vašeho vietnamského itineráře, je ta na Mekongu.

shutterstock_642507340

Kterou vybrat a jakým se naopak vyhnout, vám poradí další díl zaměřený na plavby ve Vietnamu. Máte k cestě do Vietnamu další otázky? Obraťte se na naše specialisty, rádi vám poradí.

Víte, co se Vám bude na cestě do Vietnamu hodit? Náš Průvodce po Vietnamu. Stáhnout si ho můžete naprosto zdarma.

Leave a Reply